fbpx

“Horses aren’t my whole life… They make my life whole”

Toen ik Dirk kocht waren de hoeven niet zijn sterkste punt tijdens de keuring. Gelukkig kwam al snel Gerrit Jan op mijn pad en ging ik Duo Protection gebruiken. En na 5 jaar kan ik zeggen dat ik ondertussen dit product al aan vele klanten en vrienden in de paardenwereld heb aanbevolen. En met veel mooie voeten als resultaat door de glycerine, Vitamine A en D en Omega 3,6 en 9 en ook veel antibacteriële stoffen, die erin zitten. De meeste hoefsmeden zijn tegen het invetten van hoeven zijn, omdat het de hoefwand afsluit. Duo Protection doet dat niet, omdat het een dierlijke olie is.

Bij slechte hoeven is het advies om de hoef gedurende 14 dagen iedere dag met Duo Protection te behandelen. Vervolgens 14 dagen om de dag en daarna tweemaal per week het hele jaar door.

Bij de weer goede of al goede hoef minimaal twee keer per week de hoeven in te vetten. Strijk vanaf de kroonrand naar beneden en smeer de hele hoef goed in..Kleine extra tip: niet alleen op de hoeven smeren, maar 1x per week ook aan de onderkant bij de stralen werkt goed als de stralen droog zijn. Het is echt een musthave voor jouw paard en ik gebruik het nog steeds voor Dirk zijn hoeven.